Центр ментального здоров’я в Охтирській ЦРЛ

На сьогодні в Україні, за ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки Міністерства охорони здоров’я реалізовується Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», основною метою якої є турбота про ментальне здоров’я кожного українця, бо це питання є актуальним.
Ментальне здоров’я – це психічний стан, який дозволяє людині справлятися зі стресом, реалізувати здібності, навчатися та працювати, робити внесок у життя своєї держави.
Через військові дії, часті повітряні тривоги, постійні обстріли, переживання і стреси значно побільшало громадян, у яких проявляються тривожні розлади, панічні атаки, депресії, порушення сну та інші проблеми психічного здоров’я. Особливої підтримки потребують наші воїни, які повертаються із зони бойових дій, їхні сім’ї, сім’ї загиблих, переселенці, біженці, діти та всі жителі громади.

Тому, за ініціативи голови обласної військової адміністрації та міського голови й було прийнято рішення щодо відкриття центру ментального здоров’я на базі нашої кластерної лікарні.

10 жовтня 2024 р. саме в день Всесвітнього дня ментального здоров’я і відбулося відкриття центру ментального здоров’я на базі консультативної поліклініки (для дорослих і дітей).

На відкриття центру навідалися:

  1. Голова Сумської обласної державної адміністрації (Сумська обласна військова адміністрація) –  Артюх Володимир Миколайович.
  2. Міський голова – Кузьменко Павло Петрович.
  3. Голова Охтирської районної державної адміністрації – Роженко Павло Петрович.
  4. Виконуючий обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я – Котляр Анатолій Іванович.
  5. Регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка створена за ініціативи Олени Зеленської «Ти як?», заступник директора з організаційно-інформаційної роботи КНП СОР «Обласний клінічний медичний центр соціально-небезпечних захворювань – Сидоренко Жанна Юріївна.

Психологічну медичну допомогу надаватиме мультидисциплінарна команда, до складу якої входять: лікар-психіатр-психотерапевт для дорослих Яготинець Ірина Вікторівна; лікар-психіатр дитячий Котова Олена Миколаївна, клінічний психолог Чебана Ірина Олександрівна та соціальний працівник.

Діяльність центру буде направлена на індивідуальні та групові заняття щодо надання психологічної допомоги мешканцям нашої громади.

Відтепер у нас зможуть отримати безкоштовно весь спектр послуг висококваліфікованими спеціалістами всі категорії населення, яким необхідна психологічна допомога.

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *