Гуманітарна допомога нашій лікарні

Охтирка з першого дня російської навали стикнулася з наслідками бойових дій: загиблі та поранені люди, розбиті та знищені об’єкти інфраструктури. Попри це, медична допомога Охтирською лікарнею не припинялася ні на мить. Медичний персонал мобілізувався, багато хто тижнями жив у лікарні та цілодобово надавали необхідне лікування всім, хто цього потребував.

Матеріальні ресурси, через велику кількість постраждалих, почали швидко вичерпуватися, але на допомогу прийшли небайдужі люди та організації. Гуманітарна допомога почала надходити майже з перших днів війни, що дало змогу не залишити людей без необхідного лікування.

Починаючи з кінця лютого лікарня регулярно отримувала допомогу у вигляді продуктів харчування, лікарських засобів, медичного устаткування та інструментарію. Завдяки вдалій організації роботи та ініціативі керівництва, гуманітарна допомога продовжує надходити.

Нам надсилали медикаменти, котрі стали в нагоді через припинення роботи аптек: кардіологічні препарати, антибіотики, засоби для лікування хворих на цукровий діабет, перев’язувальні матеріли тощо.

Ми отримували устаткування, необхідне для надання кваліфікованої медичної допомоги:

  • дефібрилятори;
  • капнограф;
  • автоматичний гематологічний аналізатор
  • інкубатори для новонароджених;
  • анестезіологічну систему з медичним компресором для лапароскопічних операцій
  • сучасні цифрові апарати для підтримання життєдіяльності хворих: приліжкові монітори, портативні та стаціонарні апарати штучної вентиляції легень;

Найбільший разовий вантаж, отриманий лікарнею від ГО «Фонд експертної підтримки врядування та економічного розвитку», було доставлено великогабаритним транспортом. В цій партії допомоги було 179 позицій: від теплих ковдр до інструментів для проведення інтенсивного лікування хворих, загалом кілька тисяч одиниць засобів, необхідних лікарні і хворим.

Вартісне обладнання, отримане в якості гуманітарної допомоги

Фото 1_7
Фото 1_5
Фото 1_3
Фото 1_8
Фото 1_1
Фото 1_6
Фото 1_4
Фото 1_2
Фото 1_7 Фото 1_5 Фото 1_3 Фото 1_8 Фото 1_1 Фото 1_6 Фото 1_4 Фото 1_2

Вкрай доречними стали два сучасних автомобіля швидкої допомоги: Mercedes-Benz та Wolskwagen Transporter, обладнані всім необхідним для транспортування хворих до лікувального закладу.

 

Наші благочинники

Постачальниками такої необхідної допомоги стали різні джерела.

Міністр охорони здоров’я України Ляшко Віктор Кирилович сприяв наданню анестезіологічного устаткування Flow-c v 4.8 з медичним компресором DK50 DE, котре наразі застосовується під час лапароскопічних втручань.

Асоціація Українців в Республіці Ірландія подарувала два дефібрилятори Philips heartstart xl. Ще два таких апарати з’явилися у нас завдяки БО «Світле майбутнє Охтирки».

Національна дитяча спеціалізована лікарня МОЗ України «ОХМАТДИТ» надала 2 приліжкових монітора пацієнта та апарат штучної вентиляції легень NIHON CONDEN.

Завдяки УОЗ СОДА СОВА у нас з’явилися інкубатор для немовлят ERTUNG OZCAN Magic Loggia, апарат УЗД Ultrasound Logiq e R8 з набором датчиків та 10 ноутбуків DELL.

Депутат Верховної Ради Задорожний М.М. допоміг отримати негатоскоп, апарат штучної вентиляції легень, обладнання AGFA для автоматичного проявлення плівки.

Благодійна організація «Благодійний фонд «ГУМАНІТАРНИЙ ХАБ ЖИТОМИР» подарувала два портативні апарати ШВЛ Alfa Plus.

Від Міжнародного комітету Червоного хреста отримали два монітори пацієнта з аксесуарами.

ТОВ «Левентон» подарували автоматичний гематологічний аналізатор.

Дякуємо організації «Український міжнародний кризовий фонд» за два капнографи Capnostraem 20 та за два монітори пацієнта Avante Waveline ECO.

Хмельницька міська дитяча лікарня передала автомобіль MERCEDES-BENZ SPRINTER 519 CDI.

Громадська організація «Мотодопомога», м. Львів, подарувала машину швидкої допомоги Wolskwagen Transporter.

Є також благодійник, котрий побажав лишитися невідомим, якому ми вдячні за дефібрилятор SHILLER MEDICAL.

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту