Операція з лікування катаракти – ультразвукова факоемульсифікація

До уваги хворих на катаракту!

В умовах офтальмологічного відділення Охтирської ЦРЛ проводиться лікування катаракти за сучасними мікрохірургічними методиками.

Ультразвукова факоемульсифікація з імплантацією інтраокулярної лінзи (штучного кришталика) – ефективний, надійний, щадний та безболісний метод позбавлення від катаракти. Завдяки цьому безшовному методу позбутися катаракти та повернути добрий зір можна без будь-яких обмежень згодом.

За допомогою ультразвукової факоемульсифікації позбулися катаракти мільйони людей по всьому світу. Вже понад два роки, подібні операції проводятся й в Охтирській ЦРЛ.

Попереднє обстеження організовано в умовах лікарні, саме втручання також не займає багато часу. Загалом, весь комплекс заходів проводиться за 1 день, за направленням від сімейного лікаря!

Застосовуються штучні кришталики американського або французького виробництва, операцію проводить кваліфікований лікар-мікроофтальмохірург з м. Харкова.

Можливість повернути зір доступна щомісяця, щодо довідок та попереднього запису, пропонуємо звертатится за телефоном: (05446) 6-33-18 (офтальмологічне відділення) та 0950446961 або за телефоном реєстратури поліклініки (05446) 2-38-71.

Кому рекомендована ультразвукова факоемульсифікація катаракти?

Ультразвукову факоемульсифікацію катаракти варто проводити відразу ж, щойно помутніння кришталика починає заважати зору, і чекати, коли катаракта дозріє, не потрібно.

Операція з видалення катаракти не має вікових обмежень. Така операція проводиться навіть найменшим дітям у разі вродженої катаракти.

Як проходить ультразвукова факоемульсифікація

Принцип лікування катаракти методом ультразвукової факоемульсифікації полягає у виведенні з ока помутнілого кришталика за допомогою ультразвуку через мікродоступ розміром 1,8 мм та заміні його на гнучку інтраокулярну лінзу (штучний кришталик).

Лінза розміщується всередині ока у згорнутому стані, розгортається та надійно фіксується завдяки спеціальній конструкції, виконуючи функцію природного кришталика. Вся операція займає 10-15 хвилин, і того ж дня пацієнт повертається додому.

Етапи ультразвукової факоемульсифікації:Етапи лікування катаракти

  • Офтальмохірург робить у рогівці мікродоступ розміром 1,8 мм і всі подальші маніпуляції під час операції проводить через нього.
  • Через мікродоступ за допомогою спеціального мікрохірургічного обладнання — факоемульсифікатора — помутнілий кришталик перетворюється на емульсію.
  • Перетворений на емульсію кришталик виводиться з ока.
  • У капсулу, де раніше розміщувався кришталик, вводиться гнучка інтраокулярна лінза у складеному стані, яка самостійно розгортається всередині ока та надійно фіксується.
  • Накладання швів не потрібне: рогівковий мікродоступ згодом самогерметизується.

Переваги лікування катаракти з допомогою ультразвукової факоемульсифікації в Охтирській ЦРЛ:

  1. Позбавлення катаракти раз і назавжди.
  2. Повернення максимально можливих зорових характеристик, відповідно до стану зорової системи.

Операцію щодо лікування катаракти проводять у режимі «одного дня», без стаціонарного періоду.

Після оперативного втручання пацієнт не втрачає самостійності та не вимагає особливого догляду.

Добре бачити пацієнт починає одразу після операції, а максимальна гострота зору відновлюється протягом кількох днів.

  1. Мінімальний відновлювальний період.
  2. Безшовна методика дає можливість надалі не обмежувати фізичні та зорові навантаження.
  3. При місцевій крапельній анестезії відсутнє зайве навантаження на серцево-судинну систему, вона добре переноситься пацієнтами будь-якого віку.

Для проведення операції не потрібно, як раніше, чекати, поки катаракта «дозріє», і зазнавати поступового погіршення зору. Тепер видалення катаракти можливе на ранніх стадіях.

Кришталики провідних світових виробників, що імплантуються, дають можливість виправлення вікової далекозорості, короткозорості, астигматизму, якщо вони були до розвитку катаракти.

Завдяки астосуванню ультразвукової факоемульсифікації, людина раз і назавжди позбавляється катаракти та отримує максимально гарний (виходячи зі стану зорової системи) зір, без будь-яких суттєвих обмежень згодом.

Після ультразвукової факоемульсифікації

Зазвичай зір повертається одразу після операції. Після ультразвукової факоемульсифікації пацієнт знаходиться у відділенні деякий час — до двох годин, потім його оглядає лікар, і можна відправлятися додому.

Після операції лікар визначить порядок застосування крапель для очей та складе графік післяопераційних оглядів.

Щодо довідок та попереднього запису, пропонуємо звертатится за телефоном: 6-33-18 або

Джерело текстового контенту

 

Охтирська ЦРЛ для пацієнтів

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту