Інформаційний лист щодо вакцинації

Інформаційний лист

Надзвичайно важлива інформація для медичних працівників, освітян і всіх громадян України.

В умовах війни є великий ризик виникнення епідемій, спалахів різних інфекційних захворювань. Деякі з них є керованими, тобто запобігти їм можна за допомогою щеплень. І хоч влада робить все, щоб вакцинація згідно Календаря щеплень була доступна для кожної дитини і дорослого, рівень населення, котрий має всі необхідні щеплення бажає бути кращим. Недостатній рівень охоплення вакцинацією – це недостатній колективний імунітет, а саме значить є великий ризик виникнення спалахів підступних хвороб, Деякі люди вважають, що вони не захворіють, у де – кого не має достатнього рівня знань про вакцини, небезпеку таких керованих хвороб, як поліомієліт, кір, дифтерія, паротит тощо – вони відмовляються від вакцинації …, навіть не здогадуючись про тяжкі наслідки.

На сьогодні вакцинація населення України – це питання національної безпеки, щоб переконати населення в користі імунізації, покращити знання медичних працівників, як про вакцини, так і про підступи хвороби від котрих вони захищають, в квітні 2023 року розпочав роботу Національний портал з імунізації, який реалізується за підтримки МОЗ України та Центру громадського здоров’я.

Портал має на меті покращити інформування населення та популяризувати щеплення серед дітей та дорослих. На Порталі представлені інформація про інфекційні хвороби, щеплення, зібрані методичні рекомендації та корисні матеріали для медичної спільноти, закладів освіти та пересічних громадян. Кожен хто потребує вакцинації, але має хоч маленький сумнів щодо її проведення на Порталі може отримати кваліфіковану консультацію.

Портал можливий стати національним джерелом інформації про імунізацію для медичних працівників та пацієнтів за прикладом подібних ресурсів у США, Канаді, Австралії та країнах Європи.

Всі працівники закладів охорони здоров’я повинні поширювати інформацію про Національний портал з імунізації серед населення, як джерело для отримання інформації про вакцинацію і профілактику інфекційних хвороб від котрих можна захиститися за допомогою вакцин.

Ганна МУЧНИК,

завідувач кабінетом «Клініка дружня до молоді»

КНП ОМР «Охтирська ЦРЛ»

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *