Історії-відгуки від військових

Щодо вакцинації військовим

Glib Kolesov, юрист Центр демократії та верховенства права та боєць Нацгвардії, розповідає про важливість заходів попередження поширення COVID-19 в армії:


? “Військові не є винятком для обов’язкового тестування та вчасної вакцинації. Перебуваючи у тісній взаємодії у підрозділі — починаючи від спільного побуту, закінчуючи величезною кількістю живих контактів, — автоматично потрапляють у групу підвищеного ризику інфікування та розповсюдження будь-яких вірусів. Зокрема через обмеженість у побуті і неможливість ізолюватися у випадку захворювання.


Вакцинація не тільки убезпечить безпосередньо військового та його оточення, але й може стати своєрідним захистом у випадку нової хвилі захворюваності. З огляду на попередні хвилі масового захворювання на COVID-19, ідеться про національну безпеку в контексті здорової армії. Краще запобігти хворобі, ніж лікуватися.

Не можна нехтувати також і своєчасним тестуванням на наявність вірусу в організмі. Адже вчасне виявлення недуги допоможе уникнути поширення вірусу на значно більшу кількість людей навколо.

Тому вибір на користь тестування та вакцинації очевидний”.


❗ Для отримання направлення на безоплатне тестування або щеплення військовому потрібно звернутися до військово-медичних установ у пунктах постійної дислокації військових частин.


Є питання – Контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19


Турбота про здоров’я – твій внесок у перемогу!
#COVID19НікудиНеЗникТестуйся
#COVID19НікудиНеЗникВакцинуйся
#ТурботаПроЗдоров’яТвійВнесокУПеремогу

У рамках спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України у партнерстві з ПРООН в Україні

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту