Україна заслуговує на ефективне антитютюнове законодавство! 🇺🇦

1 липня 2022 року набули чинності зміни до Закону № 1019-IX, який відтепер визнає сигарети для нагрівання (ТВЕНи) тютюновими виробами. Зокрема, це передбачає заборону продажу неповнолітнім як сигарет для нагрівання, так і систем для їх використання, а також заборону будь-якої реклами, стимулювання продажу чи спонсорства цих продуктів.

 

👉🏻 Але чому ТВЕНи досі не регулювалися українським законодавством? Звісно ж, через втручання тютюнової індустрії. Завдяки їй сигарети для нагрівання раніше визначалися як «тютюно-місткі продукти» — абсолютно нове формулювання, відсутнє в чинному законодавстві. Тож тютюновий продукт, що таїть у собі таку ж небезпеку для здоров’я, як і звичайні сигарети, був представлений на ринку без будь-яких обмежень. ТВЕНи могли купити навіть діти, тож тютюнові компанії скористалися цим для агресивної реклами, яку спрямували на неповнолітніх для залучення до початку куріння.

 

❕ Детальніше про небезпеку ТВЕНів в інформаційній довідці ВООЗ: https://cutt.ly/QVLkHbx

 

Це була вже друга спроба тютюнової індустрії поширити сигарети для нагрівання після невдачі у 1990-х роках (детальніше тут: https://youtu.be/1mxarDlhMMw). Проте ми певні, що цього разу у неї також немає жодних шансів!

 

Допоможіть антитютюновому законодавству працювати ефективно! При виявленні будь-якої реклами сигарет для нагрівання подайте скаргу через сервіс з моніторингу порушень антитютюнового законодавства https://consumer.dpss.gov.ua/e-form/

 

Як працює оновлене антитютюнове законодавство: https://center-life.org/?p=9464&preview=true

 

І пам’ятайте: безпечного куріння не існує ❗

 

#NoSmokingFriendly

#БезпечногоКурінняНеІснує

‪#‎2022БезТютюну‬

#ЗдоровіУкраїнціМайбутнєУкраїни

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту