Об’єднання відділень відповідає вимогам інфекційного контролю

Багато кого з наших пацієнтів турбує питання, чому на одній території, на одному поверсі, було об’єднано інфекційне та терапевтичне відділення. На жаль, це – вимушений крок.

Будівля інфекційного відділення, що розташована по вул. Сумській, на тепер не відповідає сучасним стандартам надання медичної допомоги, зокрема – хворим на COVID-19. Насамперед – через відсутність централізованого постачання кисню, життєво необхідного таким пацієнтам. Друга проблема – відсутність резервного електроживлення. Також, через зношеність будівлі, лікарня отримувала великі рахунки за опалення.

Тому було вирішено тимчасово розмістити інфекційне відділення за нашою основною адресою, вул. Петропавлівська, 15. Для цього було відокремлено частину терапевтичного відділення, котра має окремий вхід для пацієнтів та працівників лікарні. Відділення розмежовані шлюзом, котрий обмежує рух хворих по приміщенню і це унеможливлює поширення, навіть респіраторних інфекцій будівлею.

Приміщення облаштовані всіма необхідними приладами для знезараження, та, що найголовніше – мають доступ до централізованого постачання кисню, є енергонезалежними. Також відділення мають окремі входи та виходи, завдяки чому рух інфекційних хворих та їх родичів не перетинається із іншими людьми. Пацієнти з респіраторними вірусними інфекціями перебувають у своїх палатах, отримують все необхідне лікування і при цьому, організаційними та технологічними засобами забезпечено дотримання вимог інфекційного контролю щодо поширення респіраторних інфекцій.

Таким чином ми зберігаємо здатність лікарні надавати медичну допомогу хворим як терапевтичного, так і інфекційного профілю. Кошти, зекономлені на опаленні старої будівлі, маємо намір спрямувати на те, щоб покращити забезпечення наших пацієнтів лікувальними засобами та виробами медичного призначення.

Поширити в соцмережах

Прокоментуйте першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту